Вход:
» Влез
|
Регистрирай се  |  Забравена парола
|
Търсене в сайта:

FAQ

Каква е разликата между кисело мляко и йогурт?

Разликата между кисело мляко и йогурт е изцяло в технологията на производство. И при двата продукта за заквасяване се използват двата основни вида млечнокисели бактерии ...още

Може ли да се заквасява мляко в домашни условия, като се използва индустриално кисело мляко?

Млякото, произведено в индустриални условия, може да се използва за заквасяване на кисело мляко в домашни условия, но процесът зависи изцяло от качеството на суровото ...още

Защо срокът на годност на съвременните кисели млека е толкова дълъг?

В миналото киселите млека имаха срок на годност 3 дни най-вече поради замърсяванията с дрожди на крайния продукт, които причиняваха т.нар. „бомбиране“ на капачките. ...още

Вярно ли е, че някои кисели млека се правят от сухо мляко?

Прясно и кисело мляко само от сухо мляко се произвеждат в страни, в които няма производство на свежо сурово мляко. В България влагането на сухо ...още

Защо съвременните кисели млека имат по-мек и не толкова кисел вкус?

Вкусът на киселото мляко и други млечнокисели продукти като йогурта се определя от съотношението на двете млечнокисели бактерии – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. При ...още
1 |
Общо: 5