Търсене в сайта:

Рецепти

Избери категория:

Рибена чорба със застройка

21.10.2010

Необходими продукти:

почистена риба – 500 г
голям мор¬ков – 1 бр.
целина – 1/4 глава
картофи – 2 бр.
лук – 2 глави.
до¬мати – 5 бр. (или 2 супени лъжици доматено пюре)
да¬финов лист – 1 бр.
сок от 1/2 лимон
яйце – 1 бр.
кисело мляко – 1 ч.ч.
магданоз – 1/2 връзка
черен пи¬пер
сол


Начин на приготвяне:

Рибата се измива, нарязва се на неголеми пар­чета и се посолява леко.
Зеленчуците се почистват, нарязват се на дреб­но, заливат се с 5 чаени чаши кипяща подсолена вода и се варят на тих огън около 30 минути. След това се добавят рибата, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус.
Чорбата се доварява на тих огън, сваля се от котлона, застройва се с яйцето, разбито с киселото мляко, и се подправя с лимоновия сок. Може да се поднесе както топла, така и студена.