Вход:
» Влез
|
Регистрирай се  |  Забравена парола
|
Търсене в сайта:

Рецепти

Избери категория:
Подреди по:    Рейтинг  |  Дата

Габровски млечен гювеч

21.10.2010

Публикувал: kiselomliako.bg   |   Рейтинг: 0

Необходими продукти:

агнешко месо, обезкостено – 800 г
масло, разтопено – 1 к.ч.
пресен лук – 1 връзка
доматено пюре – 1 с.л.
кисело мляко – 1 кг
яйца – 4 бр.
брашно – 1 с.л.
червен пипер
черен пипер
магданоз
сол


Начин на приготвяне:

Нарязаното на малки хапки месо запържваме в мазнината. Когато се зачерви, добавяме наситнения лук заедно с доматеното пюре, разтворено в 2 к.ч. топла вода. Поръсваме с червения пипер, посоляваме, объркваме добре и пресипваме сместа в тавичка. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, и печем в умерена фурна.

Когато месото омекне, добавяме заливката от разбитите яйца, брашното, киселото мляко, черния пипер и нарязания магданоз.

Печем, докато гювечът се зачерви отгоре.

Добави коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.