Търсене в сайта:

Рецепти

Избери категория:

Пиле фрикасе

19.10.2010

Необходими продукти:

пилешко месо – 1 кг
яйца – 2 бр.
кисело мляко – 50 г
брашно – 4 с.л.
олио – 30 г
черен пипер – 2 г


Начин на приготвяне:

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5-6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.