Търсене в сайта:

Рецепти

Избери категория:

Риба магданозлия

21.10.2010

Необходими продукти:

почистена риба – 800 г
маг¬даноз – 2 връзки
лук – 1 глава
олио – 3-4 супени лъжици
кисело мляко – 150 г
яйце – 1 бр.
брашно – 1 ч.л.
да¬финов лист – 1 бр.
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:

Избира се риба с малко кости или рибено фи­ле, измива се, нарязва се на порции и се поръсва със сол и смлян черен пипер.
Ситно нарязаният лук се запържва в мазнина­та, прибавят се дафиновият лист и няколко зърна черен пипер. Налива се малко топла вода и след като заври, се слага рибата. Задушава се на уме­рен огън.
Когато рибата поомекне, се добавя нарязаният магданоз. След няколко минути ястието се застройва с добре разбитата смес от киселото мляко, яйцето и брашното. Доварява се още 2-3 минути и се сваля от огъня. Поднася се топло.