Търсене в сайта:

Рецепти

Избери категория:

Охлювчета от бутертесто

21.10.2010

Необходими продукти:

бутертесто – 1 пакет
стафиди
захар
сирене – 200 г
яйца – 2 бр.
кисело мляко – 4 с.л.


Начин на приготвяне:

Тестото се разстила и се ръси обилно със захар и стафиди, които предварително са престояли 10 мин. в топла вода, след това се навива на руло и се реже на кръгчета с ширина 2 см. Редят се в леко намаслена тава, на разстояние едно от друго. Отгоре отново се поръсват със захар. Пекат се 20 минути на 200° С.

Солените се правят по същия начин, само че тестото се намазва със сместа от сирене, яйце и кисело мляко. Отгоре се намазват с жълтъка. По желание можете да поръсите с подправка или малко кашкавал. Пекат се около 30 мин.