Търсене в сайта:

Рецепти

Избери категория:

Бухти с кисело мляко

21.10.2010

Необходими продукти:

брашно – 250 г
кисело мляко – 500 г
захар – 50 г
яйце – 1 бр.
орехови ядки – 1 к.ч. 
сода за хляб – 1/2 ч.л.
пудра захар за поръсване – 1 к.ч. 
мазнина за пържене – 1 ч.ч.


Начин на приготвяне:

Киселото мляко се разбърква добре с яйцето, захарта, брашното, содата и солта (по желание за аромат може да се прибави ванилия или лимонова кора) до средно гъста каша. С намаслена супена лъжица се взема по около 1/2 с.л. от кашата, поставя се в нея една орехова ядка и се пържи в сгорещена мазнина при умерена температура (мазнината не бива да пуши). Бухтите се поднасят топли със сирене, конфитюр, мед или поръсени с пудра захар.